luni, 29 iunie 2015

INCALZIRE ELECTRICA

                   De ce incalzire electrica in pardoseala ?               

Incalzirea prin pardoseala este o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii. Sistemele de incalzire in pardoseala, au numeroase aplicatii, ele pot fi instalate in aproape orice tip de podea si acorda confort sporit incaperilor in care a fost montata. Sistemul de incalzire electrica prin pardoseala asigura confortul maxim printr-o distributie optima a temperaturii pe verticala, si posibilitatea de control si programare exacta a climatului interior. De asemenea distributia uniforma a temperaturii la nivelul intregii pardoseli, controlul complementar al temperaturii din pardoseala si a celei de ambient, cu ajutorul termostatelor inteligente, asigura o economie de energie de (20-30)%, fata de sistemele clasice de incalzire. Temperatura de functionare este sub temperatura de degradare termica a materialelor, ceea ce implica o durata mare de functionare, practic fara nici un cost de intretinere. Nu in ultimul rand sistemele de incalzire in pardoseala, nu ocupa spatiul locuibil permitind amenajarea interiorului dupa dorinta, fara nici un fel de limitari.
Unde se poate aplica si care sunt costurile initiale ?
Incalzirea electrica in pardoseala are numeroae aplicatii. Practic domeniile si destinatiile spatiilor la care se poate aplica este limitata doar de catre imaginatia noastra. Spatii de locuit cu destinatie rezidentiala sau birouri, sali de baie, piscine, saune, hale, toate pot beneficia de avantajele incalzirii electrice in pardoseala.
Costurile de instalare, cu materialele, sunt aproximativ de doua ori mai reduse decat in cazul incalzirii clasice cu calorifere sau al incalzirii in pardoseala cu agent termic. De aemenea simplitatea sistemului permite si reducerea manoperei de instalare.
Ca si materiale pot fi folosite filmul, ribonul, cablurile de incalzire, etc. Toate aceste materiale se caracterizeaza printr-o rezistivitate electrica mare, temperatura de functionare, la functionarea continua este limitata constructiv la maxim 400C, astfel incat riscul deteriorarii pardoselii sau al materialului insusi este exclus.
Incalzirea electrica in pardoseala se poate aplica atat la spatiile si incaperile noi, in constructie, cat si la cele care se modernizeaza. Este mult mai simplu si mai ieftin sa asiguri alimentarea cu energie electrica a unui spatiu, in cazul in care aceasta nu exista deja. In plus la incalzirea electrica in pardoseala nu exista pierderi de energie datorate transportului agentului termic, de la locul de producere la locul de incalzit, iar randamentul de transfer al energiei de la filmul incalzitor sau ribon, la pardoseala, este superior, oricarui alt sistem, datorita faptului ca contactul are loc dupa o suprafata, nu dupa o linie.

Care sunt costurile legate de intretinerea instalatiei si care sunt cheltuielile pe parcurs, cu energia electrica ?
Filmul si ribonul sunt garantate de catre producator 10 pana la 15 ani, thermostatele sunt garantate 1 an. . In aceasta perioada instalatia nu necesita nici un fel de intretinere.
Datorita particularitatilor legate de modul de transimtere a caldurii la pardoseala radianta si distributia acesteia pe verticala, rezulta un randament energetic si un confort termic superior altor sisteme de incalzire.
Consumul de enrgie electrice depinde de mai multi factori: natura peretelului, tipul si calitatea izolatiei, marimea suprafetelor vitrate, zona climaterica si zona de vant in care se incadreaza locuinta, volumul de incalzit (adica inaltimea tavanului), numarul de persoane (aportul de aer rece datorat aerisirilor si deschiderii usilor de acces). In functie de acesti factori puterea instalata/m2 este intre 80W/m2 si 250W/m2.
Aplicatiile incalzirii electrice in pardoseala

1.Aplicatii pentru interior
Sursa primara de incalzire – pentru cladiri noi sau in renovare suntem capabili sa oferim solutii complete de incalzire pentru cele mai uzitate tipuri de pardoseala finita (parchet laminat si stratificat, gresie, marmura, mocheta, linoleum).











Sursa de confort – incalzirea in pardoseala va aduce confortul suplimentar de care aveti nevoie in bai, bucatarii, camerele de lucru, dormitoare sau livinguri, verande.
Incalzirea spatiilor voluminoase – pentru sali de sport, sali de conferinte, showroom-uri, hale, biserici, mall-uri, birouri necompartimentate, bilantul termic al acestora este diferit radical de locuintele obisnuite. In aceste cazuri incalzirea radianta prin pardoseala asigura economii importante fata de sistemele conventionale.

Incalzirea cu eficienta a spatiilor multicompartimentate si locuite cu intermitenta – hoteluri, pensiuni, moteluri, case de vacanta. Este permis un control zonal strict al costurilor de exploatare.
2.Aplicatii pentru exterior
Topirea ghetii si a zapezii – veti fi siguri ca zonele de trafic sunt curate pe tot parcursul anului (cai de acces, rampe, parcari, drumuri).
Protectia acoperisurilor, jgheaburilor si burlanelor – in acest mod va asigurati ca zapada nu mai reprezinta un pericol pentru trecatori; in acelasi timp, in situatii specifice este redusa incarcara nominala pe elementele de rezistenta ale unei constructii hale metalice)
Protectia conductelor la inghet – cablurile insotitoare de conducte asigura protectia la inghet a acestora sau mentinerea unor temperaturi cerute. Protectia rezervoarelor – pentru mentinerea unei temperaturi peste cea de inghet sau coagulare.
3.Alte aplicatii
Agricultura – ajuta la cresterea plantelor in primele zile de viata in sere, dar si la incalzirea rozariilor sau a gradinilor de iarna cu plante exotice adapostite in spatii vitrate
Protectie la inghet a portilor si usilor (glisante sau swing, automatizate sau manuale, in garaje, spalatorii, depozite de frig etc). Incalzirea zonelor cu punti termice – realizand protectia la condens evitati diferentele de temperatura din pardoseli datorate puntilor termice si fluxul termic datorat radiatiei de la suprafetele reci (ferestre, usi, pereti exteriori)
Protectie la inghet a fundatiilor camerelor de congelare sau patinoarelor – fundatiile vor fi protejate impotriva dezagregarii lente prin inghetul din sol ca urmare a absorbirii frigului prin zonele de pardoseala
Protejarea antelor de telefonie mobila, relee etc

Stadioane – prin folosirea sistemului de incalzire este asigurata o suprafata curata de joc, un sezon de vegetatie mai lung, protectie si o mai buna regenerare pentru gazonul natural
Zootehnie – asigurarea temperaturilor necesare purceilor proaspat fatati se poate realiza prin instalarea panglicilor sau covoarelor incalzitoare in pardoseala de beton
_______________________________________________________________________________
Director Web

http://matrimoniale-crestini-net.blogspot.ro/


http://muzicacrestinanet.wordpress.com

ClickLink.ro
DencoInvest Director Web        sectereligioase.wordpress.com
http://crestinism-autentic.blogspot.com      
http://crestin-total-schimbat.blogspot.com

http://crestinul-azi.blogspot.com


http://corectitudinea-politica.blogspot.com