marți, 23 aprilie 2019

Incazirea nonconventionala

Caldura obtinuta prin unde infrarosii este mai importanta pentru organismul uman decat caldura aerului obtinuta intr-un mod obisnuit. Acest tip de incalzire are efecte benefice asupra psihicului si fizicului uman, imbunatateste starea generala, mai ales in cazul persoanelor in varsta, si in cazul copiilor sau bebelusilor.
De asemenea amelioreaza simptomele bolilor astmatice, reumatice si cele inflamatorii, fiindca nu incalzeste aerul, si aerul nu circula in mod obisnuit in incaperi. Lumina este alcatuita dintr-o serie de culori: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet, care se afla in spectrul vizibil. Dar lumina contine inca doua culori: infrarosu (aceasta culoare este invizibila pentru ochiul uman, dar tenul receptioneaza caldura ei) si ultraviolet (aceasta culoare contribuie la bronzarea tenului).
Radiatia infrarosie - sistemele infrarosii incalzesc ca si razele solare, cu unde infrarosii!
Semnificatia cuvantului INFRAROSIE: dincolo de rosu.(peste rosu) Aceasta radiatie infrarosie nu poate fi sesizata de ochiul uman, dar caldura acestei radiatii ofera tenului un confort deosebit. Sistemele de incalzire bazate pe tehnologia infrarosie functioneaza la nivelul superior al acestui tip de radiatie.

Fara caldura si lumina soarelui existenta vietii pe planeta noastra ar fi imposibila. Astfel toate organismele terestre pot asimila la maxim aceasta caldura si lumina solara. Importanta si efectele radiatiei infrarosii pot fi constatate si dovedite foarte simplu. La aceeasi temperatura, in cazul in care organismul este expus radiatiei solare, creste senzatia de caldura, iar in umbra este dominanta senzatia de racoare.
Energia razelor solare se reflecta in spatiu. Fiecare corp materializat emana radiatie fizica, originara din activitatea termica a materialelor componente. Acesta inseamna ca toate obiectele si fiintele din jurul nostru emana raze infrarosii. Aceasta radiatie poate fi identificata de exemplu in apropierea focului sau in apropierea obiectelor fierbinti, dar poate fi sesizata si lipsa ei de exemplu langa un perete racoros.
Energia solara este produsa in mare parte in aria infrarosie. Intreaga arie infrarosie este compusa din radiatie de unda scurta (IV A), radiatie de unda medie (IV B) si radiatie de unda lunga (IV C). Razele infrarosii sunt invizibile si sunt absorbite in intregime de corpurile fizice. Sistemele de incalzire sunt bazate pe utilizarea acestor raze. Aceste raze infrarosii sunt utilizate in medicina si in domeniul terapeutic in Japonia si China inca din anii 70.
Radiatia infrarosie este o radiatie curata, calduroasa si ecologica. Merita sa alegeti sistemele de incalzire infrarosii prin pardoseala sau pe tavan, cu folie termica sau panouri.
Radiatia infrarosie emisa de folia termica si panourile infrarosii nu provoaca incalzirea tenului in exces, efectele pozitive ale acesteia manifestandu-se in tesuturile din adancime.
Utilizarea sistemelor de incalzire infrarosii, ca si incalzirea prin pardoseala cu folie termica sau incalzirea pe tavan cu panouri infrarosii este o solutie confortabila si curata, dar totodata este si ecologica, pentru ca energia electrica necesara functionarii acestor sisteme de incalzire poate fi obtinuta si fara poluarea mediului. Nu este nevoie de lemne, gaz, carbune, adica de energie fosila pentru utilizarea acestor sisteme de incalzire.
Energia electrica poate fi obtinuta fara a polua mediul inconjurator. Fata de alte sisteme care functioneaza cu energie electrica sistemele de incalzire infrarosii prin pardoseala sau pe tavan, cu panouri infrarosii sunt mai eficiente datorita tehnologiei infrarosii, care a fost inspirat din natura.

Incalzirea infrarosie prin pardoseala si pe tavan cu panouri ultrarosii .


Sub denumirea de "sisteme de incalzire infrarosii" sunt cunoscute in larg sistemele electrice de incalzire (folia termica si panourile infrarosii), care asigura temperatura dorita prin radiatie infra. Energia infrarosie nu transmite caldura prin intermediul aerului. Razele infrarosii incalzesc direct obiectele (peretii, mobilierul) si fiintele din incapere, aerul din incapere fiind incalzit de catre acestea. Organismul uman exploateaza razele infrarosii de unda lunga in proportie de 95%.
Incalzirea infrarosie nu inseamna doar o tehnologie de incalzire economicoasa, ci este una mult mai sanatoasa decat tehnologiile traditionale. Aceste sisteme de incalzire reduc miscarea firelor de praf cauzata de curentele de aer, combat igrasia, contribuie la intarirea sistemului imunitar, au efect benefic asupra simptomelor cauzate de boli reumatice, astmatice sau alergice, imbunatatesc starea de spirit.
Razele emise de sistemele de incalzire infrarosii, asemanator razelor solare prima data incalzesc pardoseala, peretii, obiectele si fiintele din incaperi, astfel prin intermediul acestora se incalzeste si aerul.

...